srijeda, 20. svibnja 2015.

DIY Trakice za čišćenje pora

srijeda, 20. svibnja 2015.
Za današnji post inspirirala me Šminkolina, s kojom sam prije nekoliko dana razglabala o prirodnoj kozmetici i o tome kako obje volimo mućkati svoje umivalice i maske. Ustvari, kako je ovaj post već danima bio u pripremi, samo mu je trebao dodatni poticaj i zato hvala draga Nikolina :D

Mislim da nema potrebe da vam sada pričam o tome kolike su prednosti kozmetike iz kućne radinosti, to već znate i sami.
Kad god imam slobodnog vremena volim si sama smućkati masku za lice ili kosu, piling, i sigurno će takvih postova biti još. Trakice i maske za uklanjanje mitesera su odlična stvar, ali nisu ni jeftine, a niti su mi se pokazale kao efikasne. Osim toga, namijenjene su gotovo isključivo za korištenje na nosu. Zato ću vam ovoga puta pokazati kako za malo novca a vrlo efektno reći miteserima i začepljenim porama na cijelom licu zbogom!

Potrebni sastojci:

želatina
mlijeko
eterično ulje ili limunov sok (po želji)

Znači, samo 2 obavezna sastojka + malo volje i slobodnog vremena = čisto i mekano lice! I sretna Mila :)


Stavite 1 žlicu želatina u manju posudicu pa dodajte 1- 2 žlice mlijeka. Lagano promiješajte, a zatim posudicu stavite u vrelu vodu, odnosno na vodenu paru. Pazite da vam posudica ne dodiruje dno veće posude u kojoj se nalazi i naravno, da voda ne ulazi unutra.

U sličnim receptima na netu ćete naići na uputu da posudicu stavite u mikrovalnu na par sekundi kako bi se želatin brže rastopio, ali ja vam to ne bih preporučila jer je opće poznato njihovo štetno zračenje. Ovaj postupak će potrajati par minuta duže, ali barem ćete biti sigurni da vaše namirnice nisu promijenile strukturu i kvalitetu.

Miješajte sve dok se želatina nije potpuno rastvorila i dok niste dobili glatku, homogenu smjesu, koja nema ugodan miris pa po želji dodajte i kap eteričnog ulja ili limunovog soka.

Nikako ne zaboravite da prije korištenja dobro očistite lice od šminke i nečistoća i sklonite kosu s lica.
A što ju prije nanesete, to bolje, jer se brzo stvrdnjava i ne želite da sav vaš trud bude uzaludan, ali pritom obavezno pazite da se ne opečete.

Kako sam već gore rekla, dok su kupovne trakice namijenjene korištenju na nosu, ovu smjesu možete nanijeti širokim kistom (samo pazite, jako teško ćete ga očistiti jednom kad se ohladi i skori) ili špatulicom (samo ne metalnom) na cijelu T-zonu: nos, bradu i čelo, odnosno gdje vam se već javljaju miteseri.
Izbjegavajte područje oko očiju i obrve, ako ne želite ostati bez njih, i obraze, jer ne vjerujem da vam je potrebno, a iskreno i boli kao sam vrag :D


Popijte kavicu, prelistajte časopis ili neki blog, bilo čime osim jedenjem jer nećete moći žvakati, si zaokupirajte pažnju na cca 10-15 minuta dok se sasvim ne stvrdne, a onda slijedi najzabavniji dio: guljenje! :D  Nemojte ju skidati vodom, poanta i je u tome da upravo guljenjem odnesete i sve nečistoće s lica. Samo nježno i polako ;)

Kad ste skinuli sve dijelove i djeliće s lica, preostaje vam još da se umijete i divite onome što je živjelo u vašim porama.. Ne, ne, krivo! Htjela sam reći, svom mekanom lišcu :) Ne zaboravite nakon svega nanijeti tonik i hidratantnu kremu.


Koristim ih po potrebi, otprilike jednom tjedno prije spavanja i jako sam zadovoljna učinkom, pogotovo kako mi skidaju one dosadne crne točkice na i oko nosa. Nadam se da ćete i vi biti ako ih odlučite isprobati!


Javite mi jeste li ih već isprobali i kakvi su vaši dojmovi!


p.s. darivanje u suradnji sa Sew Me Up je još uvijek u tijeku - ovdje, igrate se? ;)


Mila

43 komentara:

  1. Uuu, ovo prvi put čujem a mislila sam da znam za sve :D Svakako ću ovo isprobati, vjerojatno već sutra.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A ja sam se još razmišljala tipkati ga ili ne, jer sam mislila da ga svi već znaju, sad si mi razvukla takav osmijeh na lice :)) Javi dojmove!

      Izbriši
  2. Kako odlična ideja :D inače po blogovima vidim razne diy maske/uratke koji su mi već odavno poznati, ali ovo je totalna novost za mene i morat ću je isprobati na nosu i bradi :D
    Hvala ti što si me naučila nečemu novome :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da ćeš biti zadovoljna :) Možda ti neće otići sve baš od prvog puta, ali ćeš sigurno primijetiti kako je koža mekana. Samo polako i strpljivo sa guljenjem :D Ja sam ih otkrila prije par godina kod Michelle Phan i otad ih redovito koristim :)

      Izbriši
  3. nisam stvarno nikad čula za ovo, a taman će mi dobro doći da se rješim želatine jer iskreno ne volim kolače s želatinom, mislim da bi posvjesno smeta što znam od čega se prave...ali za lice su sigurno dobre i baš ću ovo probati...imam mitesera po nosu za izvoz...a nekad i po čelu...strašno me živciraju, tako da se nadam dobrom rezultatu:)

    hvala na receptu!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja ju puno više koristim za lice i kosu, u kombinaciji s medom i malo hladne vode prije pranja je odlična, isprobaj i to ako već nisi. Nema na čemu, nadam se da ćeš biti zadovoljna učinkom :)

      Izbriši
  4. Vidi, vidi, nisam nikada za ovu čula niti probala recept! Mitesere imam samo na nosu i nisu me nešto strašno živcirali ali mogla bih baš probati. Na drugu stranu, moj dragi suprug ima užasno nečistu kožu pa bih možda njemu mogu pokušati zmiksati ovo... ako ga uhvatim na "dobar dan" :) Hvala!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam im sklona i zato mi je ovo jedan od najdražih tretmančića kod kuće, a tako jednostavan i jeftin. Je da mi je muka kad ju trebam zguliti s lica, ali sve za ljepotu :D
      I ja sam pokušala svom predložiti da se namackamo skupa, ali bježi od mene kao vrag od tamjana haha.. nadam se da ćeš ti biti bolje sreće :D

      Izbriši
  5. Nikada nisam ni pomislila da postoji prirodna varijanta za tako nešto, mada opet nisam neko ko ima problema sa porama pa ne znam šta da kažem na tu temu. U svakom slučaju, deluje sjajno i sigurna sam da će pomoći ostalim devojkama :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sretnice! :) I ja se nadam da hoće, na meni funkcionira odlično :)

      Izbriši
  6. Da se pridružim neznalicam :) Čula sam za sodu bikarbonu da je efektivna a za želatinu nikad do sada. Sve što je prirodno je najbolje :) xx Maja
    - http://majasmuffin.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam da se soda koristi za svašta, ali nisam znala da je isto dobra za lice. Morat ću istražiti i nju malo, hvala ti :D

      Izbriši
  7. Probala sam jednom ali samo za nos....zeznula sam stvar što nisam dovoljno dugo čekala da se osuši. Ali sigurno ću isprobati ponovno :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, treba strpljenja dok se posve skori, bar 15-ak minuta. Isprobaj pa javi dojmove, bit će mi drago ;)

      Izbriši
  8. odlično!!! Baš si me spasila ovim postom, ja znam s vremena na vrijeme kupiti ove trakice, ali uvijek mi bude žao dati 30 kuna za 3 trakice, a kao trebaju se koristit svakih par dana :/ Ovo ću svakako probati :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam ih uzela jednom i baš sam se razočarala, ma nikad više, definitivno se ne isplate. Za te novce si napraviš ovu masku bar 3 puta i još se počastiš jednim lakićem recimo :D

      Izbriši
  9. Ja ovo odmah sutra isprobavam! Javim dojmove! :D :D Baš se veselim :D

    OdgovoriIzbriši
  10. Još sam negdje čitala ili sam gledala video o tim 'trakicama' sa želatinom i vodom a ne mlijekom, zvuči super, mislim da ću pokušati jer imam dosada od mitesera po nosu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidjela sam i ja da neki koriste vodu, ali mislim da s mlijekom bolje funkcionira i tako sam nekako i navikla ;) Nadam se da ćeš biti zadovoljna rezultatima, samo nemoj odustati odmah nakon prvog korištenja jer ako ih imaš dosta, rezultati se možda neće baš odmah primijetiti.

      Izbriši
  11. genijalka ja napišem komentar i kliknem odjava umjesto objava, hrvatski :) ponavljam slično ovaj put:
    nekog sam potaknula na pisanje posta *.* ^_^ (i tak dalje slični smajlići)
    kad si rekla da radiš maske i sl. nisam očekivala - ovo. ovo je vaaauuu, izvan svakog očekivanja - jako korisno, jednostavno i uštedi puno, puno love. kud bolje :D namjeravam za koji dan napravit, pa javim dojmove. čak ću sama probat "kuhati" haha :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidiš ti to, tvoja želja - meni zapovijed :D Svakako javi, radujem se! Vjeruj mi, ako mogu ja, mogu svi :D

      Izbriši
    2. Evo da ti javim da sam danas iprobala ovaj način čišenja pora. Moram se pohvalit da sam stavila crvenu želatinu (takve je bilo doma) i da je presmiješno to izgledalo na faci. Mislim da sam na dio lica pretanki sloj stavila (na kraju sam dio bacila jer se sestra nije mogla odlučiti bi li probala ili ne) jer mi je kod guljenja pucala i nije mogla sve izvuči. To mi je napomena za ubuduće, uglavnom nije mi puno mitesera bilo izvučeno kao da su popucali na putu prema van hahaha. Ali nakon pilinga lice mi je super. :D

      Izbriši
    3. Hej, hvala ti što si javila :) U biti bi ih trebalo brzo strgnuti kao flaster, jer onda bolje izvuku sve, ali nemam ja hrabrosti za to :D A čuj, ni ne može ti od prvog puta izvući sve, ali budi uporna. Vidiš kako je lice fino i mekano poslije, to mi je najdraži dio definitivno :)

      Izbriši
  12. probala sam ovaj trik jednom davno, i nisam bila dovoljno strpljiva pa želatina nije ništa povukla haha
    svakako planiram ponovo isprobati :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I sama sam pravi nestrpljivko, tako da te razumijem u potpunosti :D Zabavi se nečim tih par minuta, vjeruj mi da nećeš požaliti ;)

      Izbriši
  13. Gledala sam videe kako si cure ovo rade i mislim si ajme kako zakon, moram probati! I Jel mi vjeruješ da još nisam... ali sad ću morati sigurno :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha imam i ja na "to do" listi takvih stvari, nekad nemam vremena, nekad jednostavno zaboravim na njih.. Eto, vidjela si praksu, sad i teoriju, sad se bacaj na isprobavanje, nema ti druge :D

      Izbriši
  14. Ovo sam već radila puno puta i super je. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam im vjerna već par godina, otkad sam ih prvi put vidjela kod Michelle Phan čini mi se, i stvarno su mi najbolje za te dosadne mitesere ;)

      Izbriši
  15. Ovo moram isprobat što prije :) trakice su užas skupe a samo ih je par u pakiranju pa ih kupim ono dva put godišnje, a baš mi fora gledat sve one bljak stvari koje ostanu na njima :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ajde nisam jedina :D Ma preskupe su za tih par komada, plus toga niš koristi, bar meni.

      Izbriši
  16. perlice i karton zvuči kao dobra kombinacija, javi kako je ispalo:)

    OdgovoriIzbriši
  17. ovo moram do isprobam ! kupila sem te trakice jednom ali mi je bilo svaki put žao, da jih koristim jer znam,da nisu baš jeftine. tako, da nešto poput ovoga sam baš tražila !

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš nisu isplative, da ih je bar više unutra pa bi ih još i kupovala, ali ovako no-no. Nadam se da ćeš biti zadovoljna, evo ja upravo čekam da se stvrdne pa se idem guliti :))

      Izbriši
  18. Morat cu ovo probati, inace ponekad pomijesam med i limun i koristim kao masku, primijetila sam da ima manje mitesera :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I to mi je jedna od omiljenih maski, ponekad znam uzeti i sam limun i njime namazati lice, isto je jako dobro jer limun uništava bakterije i suši akne :)

      Izbriši
  19. O gle, i tu ide mlijeko :D Moram ovo isprobati jedan dan, živciraju me ti mali gadići, a fala bogu imam ih po cijelom nosu -.-

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nigdje i ništa bez mlijeka, kažem ti ja :D Ma kakvi gadići, gadovi odurni! :P

      Izbriši
  20. Predobro, bas cu probati. Vidjela sam kod jedne youtuberice da je pomjesala sodu bikarbonu i pastu za zube i s cetkicom isla po nosu i kaze da je super i da cisti mitesere. To isto moram probat :D

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Chocoholic Logic © 2014